Dec 15, 2008

Riadhah ma'a usrati~fii Bukit Cerakah



We had arrived finally..This is Bukit Cerakah
Mr. can i have 4 adults tickets & 2 child ticket? TQ.The journey begins..we are walking while appreciating the blissful scenery...Owh..ade bus rupenyer..neway..perjalanan perlu diteruskan dengan kaki..okey.Our DESTINATION!! Taman Iklim~Dalam perjalanan singgah Taman Haiwan dulu...Bertemu ngn En. Merak..garang seh..
Akhirnya...kite sampai!!Beruntung dapat gak rase snow..sebab bulan disember kan skunk..

Salam alayk to all readers,

akhir2 ni rase cam malas sangatX5 nak update blog nih..tataw nape ..banyak kali gak bukak utk new post.tapi jari jemari nih tak tergerak untuk menaip..jeles ngn cik srikandi yang selalu mengupdate blognyer..neway jeles yg sehat takpe..huhu..takpekan cik srikandi..kalau nak diikutkan memang byk aktiviti yang dilakukan tapi tak nyempat2 aku nak kongsi dalam diari maya ni..aku teringat sifu blog aku (seorg usz kini aku gelar sbg sifu blog) katenyer..blog perlu ceria, pastu relate kan dgn isu2 semasa, macam diari harian pun ader..tq la sifu..aku akn cube sedaya upaya..ehX2 da melencong topik plak..supposedly cete pasal riadhah bsm usrati..k..maafkanlah insan ini..

ahad baru2 ni..aku, adek2 (4 orang - mat,chah,tmah n iz) bersama our daddy pergi beriadhah santai di bukit cerakah. bukit cerakah ni terletak di seksyen 8 Shah Alam. dekat jer ngn umah kami. timbulnye idea nak pg bukit cerakah ni sebab terbace artikel dlm the star pasal tempat nih. tambahan lagi ade rumah iklim tu...lagi la kami beria2 nak pg.

memang menarik..dewasa RM 3 kekanak RM 1 jer..reasonable price kan..target utama memang nak masuk rumah iklim tu..kami sanggup berjalan kaki untuk menuju destinasi..walhal naik bus boleh jer..more faster..berpeluh2 gak nak sampai ke destinasi.al maklumlah berjalan, berkelana melihat dan meninjau keindahan bumi Allah ni..Alhamdulillah masih diberi kekuatan kaki untuk menapak..

bile sampai jer kt umh iklim..dah tak saba2 da nk masuk..fuhhhh ssssejukkkknyerr..yang paling best ble maen snowball..bayangkan spt berada di negara yg mengalami winter..waahh sonoknyer...neway masuk umah iklim pun da cukup..abah ada kate yg nnt stp pertukaran musim dia nak bwk kami ke umh iklim..huhu bestnye..tq abah..abah memang sporting..suke bawa kami berjalan2. ummi pun ape kurangnyer..tabah melayani setiap karenah anak2nye.. semoga kami sentiasa menjadi anak2 yg soleh & solehah. Ameen..

Riadhah dan rehlah kami ke bukit cerakah sememangnye tidak dikesali sama sekali kerana berpeluang menziarahi haiwan2 yang chumilz2 (kawaii~) blaker..paling tak dapat dilupekan kami sanggup berhujan utk bertemu dgn sang ostrich yg garang itu...hehe.

Rase cam dah byk melalut..kene stop dulu ni..neway, now i am reading ( Aku Terima Nikahnya by Ustz Hasrizal Abdul Jamil) menarik penyampaiannya..

Till then.Wassalam~

4 comments:

nureen said...

salam. aik,np hitam je blog ko ni??hish3, nk 1 geng dgn fateen ke?

muqay said...

hitam itu adalah proses ke arah penjernihan.

Jgn lupa banyak membaca akan membawa kita banyak idea untuk ditulis.

nureen said...

tp kn ustz...sy mmg sk bc, tp xreti nk tulis la..

srikandi said...

hehehhe..hitam tu lah lawa..kan mun kan?