Apr 14, 2009

Me in EPO..

Salam alayk..

Beznyer dpt bercuti + mengulangkaji di Epoh..
Dapat jumpe atok n opah tersayang..
Mereka sgt baik..sy sgt syg akan mereka!!
Sy berdoa agar atok n opah dipanjangkan umo
dan sentiasa drahmati Allah Ta'ala

Kat sini takde saper..kami ber3..my siblings at home..
jeles la tu kakak dpt blk kg..jgn jeles yer..
sekali sekala single..hehe..

Smalam...saya sempat join proses pengiraan undi jpk baru
Tapi tak sampai habis pun..sekerat jalan jer..pastu siap2
nk bertolak ke epoh..excited btul nak blk umah opah..

berlaku satu kejadian yg tak diingini semasa saya
dan rumate nak kluo dr pintu utama...

Sedikit dialog...

P.Guard : Asm..boleh sy tgk kad keluar masuk awk?
Sy : Err..em...saya terlupe (dlm hati : Hampeh tul..YDP pun tak ikut perturan)

Oleh yg demikian...kami pun berpatah balik ke kolej utk mendapatkan
t/tgn fello kami..mujur laa fello ade di UPK tym tuh..

Selepas kjdn tu blaku..aku pun menjadikan iktibar
pada diri sendiri..walaupun setinggi mana jawatan yg seseorg
tu jawat, nilai amanah dan bertanggjawab tuu. mesti ader..

Baiklah..kawan2..oOps tlupe satu janji..gamba MTK TRIp tak
letak2 lagi..cam malas jerk..sape nk tgk dtg bilik..habes cete..

C ya'
Ws.

3 comments:

muqay said...

YDP?

Sebab dah jadi mantan yang ditanya tu?

hehe. relax..Apa khabar orang Ipoh?

dealornodeal said...

Dah pencem jd YDP ye.
Nanti buat degree, involve secara aktif lagi dalam aktiviti HEP dan kolej.
Jangan waktu diploma je okay.

Untuk menaikkan motivasi, jiwa mesti tenang. Kerja2 lain yang tertangguh mesti diselesaikan dulu.

Mcmana nak bg jiwa tenang? Balik jumpa ibu ayah dulu, mintak restu dan doakan semoga berjaya dlm exams. Doa mak dan ayah memang mujarab, insyaallah.

Lagi satu, kalau assgmnt tak hantar lg, nota x lengkap lg ataupun past sem x photostat lagi, kena settlekan semua2 tu dulu. Benda kecik2 ni yang menghalang kita proceed benda2 besar spt nak stadi.

Bila masa dah lapang, baru lah hati senang, bila hati senang jiwa pun tenang.

Yang penting organize kan keadaan diri kamu dulu. Start rangka strategi berdasarkan jadual periksa kamu. Buat satu jadual mini utk subject apa patut stadi pada sekian2 hari.

Bila buat strategi baru kita akan nampak jalan. Stadi secara berkumpulan, seelok2nya 2 atau 3 org. Kalau lebih, stadi 15 minit, boraknya satu jam.

DAN PALING PENTING, pergi jumpa pensyarah yang ajar kamu dan mintak semoga diberkati ilmu yang diaorang ajar. Once dia kata berkat, kalau fikiran kamu blank ke dalam exams, insyaallah secara x semena-mena jwpn akan datang dan kamu akan ingat.

muqay said...

satu lagi nak tambah,

jangan lupa solat hajat nanti bawa pensil, pen, buku nota, pemadam, kasut dan stokin. Kita jampi semua.

hehe.